Màrqueting als anuncis

El màrqueting als anuncis nadalencs

Els anuncis nadalencs són un element bàsic de la temporada nadalenca. Les empreses i marques competeixen per l’atenció i creen campanyes memorables per a atreure els consumidors a l’esperit festiu. Aquests anuncis sovint presenten històries commovedores, personatges volguts, cançons…

Anuncis que busquen transmetre emocions i no deixen indiferent

Suchard: és un anunci que parla dels records i representa una realitat que vivim tot Nadal, la família col·labora i es reparteixen les tasques per a deixar tot preparat en el sopar de Nadal. Transmet el poc valor que se li dona als nens petits, quan realment són els que alegren Nadal.

És un anunci típic nadalenc, utilitzen el Màrqueting Emocional, recordant a familiars que ja no estan.

Disney: És un anunci que segueix els esquemes de dibuixos Disney on a través del Màrqueting Emocional i Musical compta amb la virtut d’atreure la nostra atenció constantment. A més toca un punt molt sensible recordant que tot adult vol tornar a ser nen.

Representa una relació de germans, on destaca la lleialtat i la protecció del major a la petita. Sobretot intenta que la seva germana no se senti rebutjada pel nou integrant de la família.

No és un anunci que estigui publicat en televisió, per a poder veure’l has de buscar-ho per internet. Per això és molt esperat pel públic de Disney, ja que de moment és l’última part de la història que han anat publicant cada Nadal.

JB: Aquesta campanya nadalenca mostra el compromís de la marca JB amb la diversitat, eliminant els prejudicis. Mostra faig costat a les persones que se senten rebutjades pels seus familiars a causa de la seva manera de ser.

Tracta d’una reunió familiar en la qual acaben acceptant a la persona en qüestió, i brinden junts amb el motiu de poder expressar-se cadascun com vulgui.

Es destaca que l’avi trenca els estàndards tradicionals donant-li suport perquè pugui expressar-se com vulgui i com se senti.

És un anunci que podria emetre’s en qualsevol època de l’any, ja que tracta de la inclusió social i el respecte cap a les persones.

Decathlon: En aquest anunci utilitzen el Màrqueting Musical i Emocional. Representen les tradicions i les diferents etapes de la vida.

Han sabut relacionar l’esport que és la visió de Decathlon amb Nadal i que representa la vida i la família.

Com espot publicitari es podria emetre en qualsevol altra circumstància o etapa, en l’anunci se li dona més pes a l’esport que a l’època nadalenca…

Manor: Aquesta campanya és la més atractiva pel fet que no té una gran durada. Fan servir el Màrqueting Divertit i Musical, generant atenció constant a tot el que succeeix en l’anunci. Representa una relació de parella en un to humorístic.

Fa una crítica a la societat consumista, perquè competeixen entre ells per a veure qui fa el regal més car i gran, quan realment el que importa més en aquestes dates és la companyia dels teus éssers estimats.

Fan ús d’una estratègia basada en el fet que no mostren el producte per a generar una necessitat al públic i investiguin sobre la marca.

En general, els anuncis nadalencs són una part integral de la temporada festiva i brinden alegria i alegria a persones de tot el món

T’agradaria estar actualitzat en les últimes tendències de màrqueting en la publicitat i com presentar les teves idees, coneix l’FP de Màrqueting i Publicitat de l’escola Montserrat.

Autor
Aina Toribio i Marc Planet
Màrqueting i Publicitat