La importància del Storytelling

El storytelling és una eina poderosa que es pot utilitzar per a atreure i inspirar a les audiències, i és un component essencial de les estratègies reeixides de màrqueting i marca. Una història ben elaborada pot ajudar-te a connectar amb la teva audiència en un nivell més profund i comunicar de manera efectiva i orgànica el missatge de la teva marca.

Com crear un storytelling concorde a la teva marca?

  • Identifica l’audiència, comprèn les necessitats, valors i preferències de l’audiència
  • Defineix els objectius, què vols aconseguir amb el teu storytelling? Educar, informar, persuadir
  • Tipus de missatge, un missatge molt eficient és l’emocional. Ha de ser clar i concís
  • Estructura, ha d’haver-hi un plantejament, nus i desenllaç perquè tingui sentit la història i aquest ben plantejat

Una part important del storytelling és tot el contingut multimèdia que s’utilitzés. Una bona manera és acompanyar la història amb contingut escrit, imatges i vídeos en les xarxes socials per a tenir una millor comunicació.

Però explicar històries no es tracta només d’entreteniment. En usar la narració per a connectar-se amb l’audiència i transmetre un missatge, pot construir una marca sòlida i establir confiança i credibilitat amb els seus clients.

Casos d’èxit

NudeProject

És una marca de roba espanyola fundada en 2018 per Alex Benlloch i Bruno Casanovas, s’han aprofitat molt bé i han sabut implementar de manera excel·lent aquesta estratègia a través de pòdcast en el seu canal de YouTube explicant la història de la marca, coneixent als fundadors i parlant amb celebritats per a així personificar la marca i tenir un creixement molt més orgànic.

TwoJeys

És una marca de joies creada per dos joves espanyols Biel Juste i Joan Margarit on ensenyen el creixement de la marca a través de vlogs en YouTube on es veu com creen les col·leccions, rodatges…

Gràcies a aquestes accions es potencia molt la marca de manera orgànica i aporta molta credibilitat al projecte.

BeReal

BeReal és una aplicació per a dispositius mòbils que obre la porta a compartir contingut amb amics sense filtres i sense edició, combatent així amb l’estatització d’altres xarxes socials com Instagram. Aquesta app es va crear a França, on es va difondre pels campus universitaris del país, fins a arribar a ser l’app més descarregada a «App Store» amb 100 milions d’usuaris afiliats.

Gràcies també, a la seva expansió per xarxes socials com Tik Tok, on expliquen els seus inicis o segueixen «Trends» han pogut arribar a més gent, donant-los confiança.

En conclusió, el storytelling és una eina poderosa per a connectar amb la teva audiència i transmetre el teu missatge. Mitjançant l’ús d’una estructura d’història convincent, centrant-se en l’aspecte emocional del seu missatge i comunicant clarament el seu anomenat a l’acció, pot usar de manera efectiva la narració com una eina estratègica per al màrqueting i la marca.

T’agradaria estar actualitzat en les últimes tendències de màrqueting de continguts i com donar forma a les teves idees, coneix l’FP de Màrqueting i Publicitat de l’escola Montserrat.

Autor
Pau Coma
Màrqueting i Publicitat