El futur del màrqueting digital

El futur del màrqueting digital

El futur del màrqueting digital Sense cap dubte, l’any 2020 ha marcat un abans i un després en el món del màrqueting però encara no sabem com afectarà al futur.

Els professionals del màrqueting digital creuen que aquesta professió és de les que més oportunitats té en l’actualitat a causa de la situació que estem vivint, aquesta situació ens pot indicar com serà el màrqueting un cop la pandèmia hagi acabat.

Com serà el futur del màrqueting digital? Serà el mateix el màrqueting després de la pandèmia?

Aquestes preguntes ens les hem fet molts durant aquest any 2021, ja que amb la digitalització ha accelerat la innovació de fer totes les coses de forma diferent en tots els sectors. Per exemple, els comercials estan realitzant més ventes en mercats en línia que ventes personals.

Moltes empreses estan enfocant les seves estratègies en les plataformes de comunicació i la majoria dels professionals del màrqueting creuen que els esdeveniments virtuals substituiran els esdeveniments que hem vist fins ara. Aquests esdeveniments no preveuen que canviïn encara que acabi la pandèmia.

Tots els comerciants estan adaptant-se a les noves tecnologies per arribar als seus clients i vendre ja que sinó tindrien un gran impacte negatiu en les seves vendes. Sobretot, s’estan enfocant en la realitat augmentada, la IA i les multituds d’eines digitals del màrqueting.?

Han hagu canvis en els consumidors?

Els consumidors estan canviant els mitjans que utilitzen i el seu patró de compres ha canviat dràsticament, amb això s’han creat noves oportunitats per a les empreses per sobresortir de la resta de competidors amb estratègies amb un futur molt pròsper.

La digitalització ens ha convertit a tothom en experts de les noves tecnologies i tothom coneix bé moltes aplicacions digitals com YouTube, Amazon i entre moltes altres.

Per tant, podem veure que trobem una gran oportunitat per a aquesta feina i sens dubte dedicar esforços, temps i recursos de segur ens resultarà una inversió molt rendible. Encara que tot i trobar oportunitats és difícil definir un futur clar, però utilitzar IA per a eines de màrqueting es convertirà en un hàbit comú per a moltes empreses.

Un dels probables usos és el màrqueting automatitzat i el màrqueting automotion, els quals aporten grans avantatges com crear contingut automàticament o bé interactuar amb els nostres clients en el nostre lloc web sense haver de fer aquesta tasca nosaltres. Aquests usos els podem veure reflexats amb els chatbots.

Però si implementem la IA eliminarem personal humà?

La resposta a aquesta pregunta no està del tot clara però una cosa de la que si pots estar segur és que totes aquestes noves tecnologies s’han de programar, revisar freqüentment i controlar l’evolució que tenen i per a desenvolupar totes aquestes tasques les empreses requeriran a personal especialitzat.

Al final trobem moltes oportunitats en el món digital, i s’espera que aquestes augmentin a mesura que les eines digitals i la realitat augmentada vagin aconseguint més popularitat. Avui dia trobem que podem veure en viu mapes en 3D o fins i tot podem fer visites als pisos de forma totalment digital i aquests són dos exemples de la importància que agafaran aquestes eines i els professionals que les dominin.

Per tant, si t’agrada el món digital i el màrqueting aquesta professió és una gran oportunitat per a guanyar-te la vida.