El futur del m脿rqueting digital

El futur del m脿rqueting digital

El futur del m脿rqueting digital Sense cap dubte, l’any 2020 ha marcat un abans i un despr茅s en el m贸n del m脿rqueting per貌 encara no sabem com afectar脿 al futur.

Els professionals del m脿rqueting digital creuen que aquesta professi贸 茅s de les que m茅s oportunitats t茅 en l’actualitat a causa de la situaci贸 que estem vivint, aquesta situaci贸 ens pot indicar com ser脿 el m脿rqueting un cop la pand猫mia hagi acabat.

Com ser脿 el futur del m脿rqueting digital? Ser脿 el mateix el m脿rqueting despr茅s de la pand猫mia?

Aquestes preguntes ens les hem fet molts durant aquest any 2021, ja que amb la digitalitzaci贸 ha accelerat la innovaci贸 de fer totes les coses de forma diferent en tots els sectors. Per exemple, els comercials estan realitzant m茅s ventes en mercats en l铆nia que ventes personals.

Moltes empreses estan enfocant les seves estrat猫gies en les plataformes de comunicaci贸 i la majoria dels professionals del m脿rqueting creuen que els esdeveniments virtuals substituiran els esdeveniments que hem vist fins ara. Aquests esdeveniments no preveuen que canvi茂n encara que acabi la pand猫mia.

Tots els comerciants estan adaptant-se a les noves tecnologies per arribar als seus clients i vendre ja que sin贸 tindrien un gran impacte negatiu en les seves vendes. Sobretot, s’estan enfocant en la realitat augmentada, la IA i les multituds d’eines digitals del m脿rqueting.?

Han hagu canvis en els consumidors?

Els consumidors estan canviant els mitjans que utilitzen i el seu patr贸 de compres ha canviat dr脿sticament, amb aix貌 s’han creat noves oportunitats per a les empreses per sobresortir de la resta de competidors amb estrat猫gies amb un futur molt pr貌sper.

La digitalitzaci贸 ens ha convertit a tothom en experts de les noves tecnologies i tothom coneix b茅 moltes aplicacions digitals com YouTube, Amazon聽i entre moltes altres.

Per tant, podem veure que trobem una gran oportunitat per a aquesta feina i sens dubte dedicar esfor莽os, temps i recursos de segur ens resultar脿 una inversi贸 molt rendible. Encara que tot i trobar oportunitats 茅s dif铆cil definir un futur clar, per貌 utilitzar IA per a eines de m脿rqueting es convertir脿 en un h脿bit com煤 per a moltes empreses.

Un dels probables usos 茅s el m脿rqueting automatitzat i el m脿rqueting automotion, els quals aporten grans avantatges com crear contingut autom脿ticament o b茅 interactuar amb els nostres clients en el nostre lloc web sense haver de fer aquesta tasca nosaltres. Aquests usos els podem veure reflexats amb els chatbots.

Per貌 si implementem la IA eliminarem personal hum脿?

La resposta a aquesta pregunta no est脿 del tot clara per貌 una cosa de la que si pots estar segur 茅s que totes aquestes noves tecnologies s’han de programar, revisar freq眉entment i controlar l’evoluci贸 que tenen i per a desenvolupar totes aquestes tasques les empreses requeriran a personal especialitzat.

Al final trobem moltes oportunitats en el m贸n digital, i s’espera que aquestes augmentin a mesura que les eines digitals i la realitat augmentada vagin aconseguint m茅s popularitat. Avui dia trobem que podem veure en viu mapes en 3D o fins i tot podem fer visites als pisos de forma totalment digital i aquests s贸n dos exemples de la import脿ncia que agafaran aquestes eines i els professionals que les dominin.

Per tant, si t’agrada el m贸n digital i el m脿rqueting aquesta professi贸 茅s una gran oportunitat per a guanyar-te la vida.