Què és el SEO i la importància que té en l’àmbit de l’empresa
En l’actualitat estem vivint una situació de pandèmia, aquesta ha generat molts problemes a les empreses, ja que han perdut gran part de la seva visibilitat a causa que els seus clients no podien anar als seus establiments o bé a les seves seus per adquirir els seus productes o serveis.
Dins d’aquesta situació ens vam trobar que moltes empreses que abans de la pandèmia no eren tan conegudes van començar a tenir molta més visibilitat i això va ser gràcies al fet que van invertir recursos a desenvolupar diferents estratègies de màrqueting digital, com per exemple les estratègies de posicionament SEO, les quals van superar en gran manera les seves expectatives.
A conseqüència d’aquesta feta les empreses van incrementar la demanda de serveis al sector del màrqueting digital en un termini de temps molt curt. Sobretot buscaven professionals experts en el posicionament SEO, posicionament SEM i Social Media.
Ara per ara, la gran demanda de professionals del màrqueting digital es troba en un creixement exponencial lo que fa que considerem que siguin una de les sortides laborals amb més oportunitat en l’actualitat.
A què ens referim quan parlem de SEO?
El posicionament SEO (Search Engine Optimitzation) són les estratègies de posicionament orgànic que ajuden a les pàgines web a estar millor posicionades en les SERP o resultats de recerca perquè d’aquesta forma puguem incrementar la visibilitat i el nombre de visites a la nostra web.
La metodologia principal d’aquesta, consisteix a col·locar paraules clau o keywords que més busca el nostre públic objectiu als nostres textos per atraure’ls cap a la nostra web i generar conversions amb més facilitat.
Tota aquesta pràctica es realitza en els cercadors d’internet, sent Google el més important a escala mundial, i està regulada pels algoritmes. Per tant, si volem que la nostra pàgina web tingui una molt bona visibilitat haurem d’adaptar l’estratègia SEO a les actualitzacions d’aquests algoritmes, els quals presenten constants actualitzacions.
Tipus de SEO
SEO On-Page, consisteix a redactar i crear tot el contingut optimitzat perquè els cercadors entenguin l’estructura del mateix i segons la seva anàlisi ens situaran més amunt o més avall segons que rellevant considerin el nostre contingut. Dins del SEO On-Page trobem els següents factors: keywords, linkbuilding, URL, meta descripcions, continguts de qualitat, continguts visuals, disseny responsive i l’ús de les Xarxes Socials.
SEO Tècnic, en aquest detallem en major profunditat l’estructura del back-end de les pàgines web. És molt important tenir treballada aquesta part del SEO perquè hem d’aconseguir que els cercadors entenguin l’estructura del nostre web i alhora ajuda a oferir als usuaris una millor experiència dins de la nostra pàgina.
SEO Off-Page, considerat com el més complex de tots principalment perquè requereix establir backlinksamb altres webs, que tinguin un domini amb una bona reputació, i d’aquesta forma els cercadors com Google entendran que la nostra pàgina és un dels resultats ideals per les recerques fetes pel nostre públic objectiu.
Quan fem SEO quins factors hem de tenir en compte?
Contingut. Sense cap dubte és un dels factors més importants perquè una web sense contingut no es podria posicionar de cap manera. Per tant, quan elaborem el contingut hem d’orientar-lo de forma que sigui rellevant i útil pels usuaris responent a les seves recerques.
Dins d’aquest és on hem d’incloure les keywords, tot i que a poc a poc hem d’estar atents a la semàntica ja que s’està convertint en un dels pilars del contingut. Es diu que en el futur la utilització de les keywords pràcticament s’anul·larà i serà substituïda per la semàntica web.
Experiència d’usuari o UX. Cada vegada més Google es preocupa més per oferir contingut de qualitat als usuaris i si volem aconseguir que mostri la nostra web en els SERP hem de desenvolupar la nostra pàgina perquè els usuaris puguin navegar-hi sense cap dificultat.
Una forma de saber com es troba la nostra UX o experiència d’usuari és analitzant les estadístiques del percentatge de clics, el percentatge de rebot i el temps de permanència a la pàgina.
Rendiment. Hem d’assegurar-nos que la nostra pàgina tingui una bona velocitat de càrrega, ja que els usuaris solen esperar una mitja de 5 segons a què una web es carregui.
Però això no és tot, també hem de tenir en compte que és més fàcil que la nostra pàgina sigui visualitzada des dels dispositius mòbils o bé en tauletes i per aquesta raó hem de comptar amb un disseny responsive que s’adapti a tots els dispositius electrònics.
Hauries d’incloure una estratègia SEO a la teva empresa?
La resposta és un rotund SI.
La principal raó de posar en acció una estratègia SEO és perquè el 95% dels usuaris no passen de la 1a pàgina en fer les recerques.
Una altra de les raons és que com més amunt estiguem no només estarem millor posicionats sinó que indirectament aportem credibilitat als usuaris i això ens pot ajudar a fer que arribin al nostre web en major mesura.
En conclusió, si el que vols és tenir més presència en els cercadors per incrementar la visibilitat de la teva empresa o bé per incrementar les teves conversions hauries d’invertir a elaborar una estratègia SEO.