Les 4P del Màrqueting

Les 4P del Màrqueting

Què són les 4P del Màrqueting?

Les 4P o, també anomenat, màrqueting mix són els primers conceptes del màrqueting. Aquests s’utilitzen per resumir els objectius clau que ha de complir una empresa o organització per dur-se a terme de manera efectiva.

Les 4P venen de l’anglès (Price / Product / Promotion / Place), és a dir, preu, producte, promoció i punt de venda.

Les 4P del Màrqueting

Què engloba el producte?

El producte no engloba únicament el que venem, sigui un producte o servei, sinó també totes les estratègies o accions que desenvoluparem al seu voltant.

Un bon desenvolupament de producte és essencial per a la nostra supervivència en el mercat, ja que, únicament el 10% dels productes sobreviuen els primers mesos. Com podem fer que un producte sobrevisqui? Creant estratègies que facin que el producte pugui satisfer les necessitats dels consumidors.

Hem de tenir en compte les fases del cicle de vida del producte, perquè haurem de desenvolupar les nostres estratègies en funció que «edat» o fase estigui passant el nostre producte. Les fases són: d’introducció o llançament, creixement, maduresa i declivi.

T’està interessant? Potser vols estudiar màrqueting, aquí et deixem un enllaç sobre què s’estudia en un cicle de màrqueting i publicitat.

Què hem de tenir en compte per fixar el nostre preu?

Per fixar el nostre preu hem de tenir en compte diferents factors tant interns com externs. Hi ha una sèrie de normes dins del comerç per evitar conflictes entre la competència. Per exemple, no es pot posar el preu per sota d’un llindar establert, ja que seria competència deslleial.

Per la qual cosa, haurem de tenir en compte tant les normes com la subsistència de la nostra empresa i de la nostra economia.

Les 4P del Màrqueting

Per què és essencial un bon punt de venda?

El punt de venda és clau per triomfar en un mercat tan competitiu com és el de les vendes. Per aquest motiu, haurem d’estar situats en un lloc on destaquem, siguem visibles i el nostre públic objectiu tingui facilitat per accedir-hi i trobar-nos.

A més, haurem de tenir en compte la facilitat de transport de mercaderies fins al nostre punt de venda, entre altres aspectes.

Si vols conèixer en major profunditat, no dubtis en contactar amb Escola Mare de Déu de Montserrat per fer el cicle de màrqueting i publicitat.

La part favorita d’un publicista, la promoció

Per fer una bona estratègia de promoció, podrem usar mitjans tant online com offline. Haurem de tenir en compte els nostres drets, necessitats i budget per poder realitzar les diferents accions. D’aquesta manera podrem esprémer al màxim el nostre potencial.

Vols saber com donar-te a conèixer per Instagram? Consulta el nostre blog, on parlem d’aquest tema.