Tècniques SEO

Tècniques SEO per millorar el posicionament als motors de cerca

Hi ha diverses tècniques SEO (Search Engine Optimization) que es poden utilitzar per millorar el posicionament d’un lloc web als motors de cerca. Aquí en presento algunes de les més importants:

Quines tècniques SEO podem usar en la nostra estratègia?

Realitza una recerca de paraules clau: Abans de començar amb qualsevol tècnica SEO, és important identificar les paraules clau que volen dir res per al teu contingut i el teu públic. Això t’ajudarà a optimitzar el teu contingut perquè sigui més pertinent per als motors de cerca i els usuaris. Algunes eines són Google Keyword Planner, SEMrush, Ahrefs, Moz Keyword Explorer i Keyword Tool.

Optimitza el contingut: Per optimitzar el contingut per a SEO, inclou les paraules clau de forma natural i estratègica als títols, subtítols i contingut del teu lloc web. A més, assegura’t que el teu contingut sigui de qualitat, informatiu i interessant per als usuaris.

Millora la teva estructura URL: La teva estructura URL hauria de ser clara i concisa. Inclou les paraules clau principals en la URL i evita les URL llargues i confuses.

Millora la velocitat del teu lloc web: La velocitat de càrrega del lloc web és important per a l’experiència de l’usuari i el posicionament als motors de cerca. Utilitza eines com Google PageSpeed Insights per identificar les àrees que necessiten millora i millora la velocitat de càrrega del teu lloc web.

Utilitza enllaços interns i externs: Utilitza enllaços interns per connectar el teu contingut i millorar la navegació del lloc web. També pots utilitzar enllaços externs per connectar el teu contingut amb altres llocs web de qualitat.

Optimitza les imatges: Optimitza les imatges utilitzant noms de fitxers descriptius i etiquetes d’imatge adequades. També assegura’t que les imatges siguin de tamany petit perquè no afectin la velocitat de càrrega del lloc web.

Optimitza per a mòbils: Assegura’t que el teu lloc web estigui optimitzat per a mòbils i que tingui una versió compatible amb dispositius mòbils. Això ajudarà a millorar la posició als motors de cerca, ja que la majoria del tràfic web prové de dispositius mòbils.

Millora la teva presència a les xarxes socials: Millorar la teva presència a les xarxes socials pot ajudar a augmentar la visibilitat del teu lloc web i atraure tràfic qualificat. Comparteix contingut de qualitat a les xarxes socials i assegura’t que els teus perfils estiguin optimitzats per a SEO.

Com podem optimitzar el posicionament d’un lloc web a cercadors com Google

És important seguir unes pautes bàsiques, bones pràctiques i així com una estratègia efectiva d’optimització per a cercadors (SEO) implica investigar paraules clau, crear contingut de qualitat i ajustar les etiquetes meta, optimitzar la velocitat del lloc web, construir enllaços de qualitat, utilitzar les xarxes socials, i monitoritzar i ajustar els resultats obtinguts.

Els cercadors utilitzen un complex algorisme per determinar el posicionament d’un lloc web. Aquest algorisme té en compte factors com la qualitat i l’originalitat del contingut, la velocitat de càrrega, la presència en les xarxes socials, i els enllaços que apunten al lloc web. Per això, és important fer una estratègia SEO que tingui en compte aquests factors per aconseguir els millors resultats.

T’agradaria estar actualitzat en les últimes tendències en estratègies de posicionament Web i com donar forma a les teves idees, coneix l’FP de Màrqueting i Publicitat de l’escola Montserrat.

Autor
Raúl Lorenzo, Màrqueting i Publicitat