Desenvolupament del talent

Pot el màrqueting ajudar a desenvolupar el talent de les persones en les empreses?

El desenvolupament del talent és una prioritat per a moltes empreses en l’actualitat. Les empreses busquen constantment noves maneres de millorar les habilitats i competències dels seus empleats per a mantenir-se competitives i aconseguir els seus objectius. Una eina que pot ajudar en aquest procés és el màrqueting.

Associació amb la promoció de productes i serveis

Encara que el màrqueting sovint s’associa amb la promoció de productes i serveis, els seus principis i tècniques es poden aplicar amb èxit al desenvolupament del talent.

A continuació, explorem com el màrqueting pot ser una eina útil per a desenvolupar el talent de les persones.

 • Identificar i atreure a persones amb talent
  Abans de desenvolupar el talent de l’equip, s’ha d’identificar. El màrqueting pot ajudar en aquest procés mitjançant la creació d’un perfil de talent ideal i la cerca activa de persones que s’ajustin a aquest perfil. Els líders de l’empresa poden utilitzar eines d’anàlisis de dades i enquestes per a identificar i comprendre millor als empleats amb talent.
 • Capacitar i desenvolupar el talent existent
  Una vegada que hagi identificat als empleats amb talent, és important capacitar-los i desenvolupar les seves habilitats i competències. El màrqueting pot ser utilitzat per a desenvolupar programes de capacitació i desenvolupament personalitzats que satisfacin les necessitats específiques de cada empleat.
 • Fomentar la col·laboració i el treball en equip
  El màrqueting també pot ser utilitzat per a fomentar la col·laboració i el treball en equip en una organització. Això es pot aconseguir a través d’activitats de team building.
 • Reconèixer i recompensar el talent
  És important reconèixer i recompensar el talent per a mantenir motivats als empleats i fomentar el desenvolupament continu. El màrqueting pot ser utilitzat per a promoure programes d’incentius i reconeixements públics, igual que es promocionen els productes i serveis d’una empresa.

En resum, el màrqueting pot ser una eina molt efectiva per al desenvolupament del talent de les persones a una empresa. En aplicar els principis i les tècniques de màrqueting a la gestió del talent, els líders de l’empresa poden identificar, atraure, retenir, capacitar i desenvolupar el talent existent, fomentar la col·laboració i el treball en equip, i reconèixer i recompensar el talent.

T’agradaria descobrir com el màrqueting pot ajudar a les empreses a potenciar el talent del seu equip de treball, coneix l’FP de Màrqueting i Publicitat de l’escola Montserrat.

Autor
Aina Toribio
Màrqueting i Publicitat