La problemàtica de la resistència als antibiòtics

S’ha de conscienciar a la gent que aquesta resistència pot causar molts problemes en un futur. A més volem afegir la dispensació d’un probiòtic per reduir l’aparició dels efectes secundaris que poden provocar els antibiòtics.

El concepte de resistència no està molt conscienciat ni popularitzat actualment

A més en l’actualitat s’està popularitzant la utilització d’un probiòtic perquè la microbiota intestinal es conservi i no alteri al sistema immunitari del pacient, i que la seva utilització és eficaç i segura per a la població. Abans de donar a conèixer el significat de la resistència als antibiòtics, donarem una breu explicació dels significats de bacteri i antibiòtic:

  • Bacteris: organismes procariotes unicel·lulars, vitals per als ecosistemes del planeta. El cos humà és ple de bacteris, de fet s’estima que conté més bacteris que cèl·lules humanes. La majoria dels que es troben a l’organisme no
    produeixen cap dany, al contrari, alguns són beneficiosos, però una quantitat relativament petita de les espècies són patògens, és a dir són les que causen malalties infeccioses.
  • Antibiòtics: medicaments que combaten les infeccions bacterianes en persones i animals. Funcionen destruint els bacteris o dificultant-ne el creixement i la seva multiplicació.

Ens basarem en la nostra hipòtesi que és promocionar el bon ús dels antibiòtics per evitar les seves resistències, incorporant la utilització d’un probiòtic en la seva dispensació.

La importància de conscienciar a la població del perjudici que ocasiona el mal ús dels antibiòtics i que s’utilitzin de manera adequada, amb la posologia prescrita pel metge, que compleixin la durada del tractament, que dipositin les restes al punt Sigre i que no quedi emmagatzemat a casa, tot per evitar problemes amb les malalties infeccioses en el futur i també per preservar el medi ambient.

T’agradaria conèixer la importància dels antibiòtics en la salut de les persones i els seus beneficis, coneix l’FP de Farmàcia i Parafarmàcia de l’escola Montserrat.

Autor
Joan Bayona – Adrià Estrella
Farmàcia i Parafarmàcia